ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ PROJECTS 2022-23 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

projects23aΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Projects  από τους μικρούς μας μαθητές, που αφού τα προετοίμασαν και τα επεξεργάστηκαν με τη βοήθεια των καθηγητριών τους ,τα παρουσίασαν με χαρά στους γονείς τους.

Η ένταξη των Projects στη διαδικασία της βιωματικής μάθησης ωθεί τους μαθητές να ασχοληθούν με θέματα που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον και παράλληλα να λειτουργούν σαν ομάδα. Επίσης η παρουσίαση ενώπιον κοινού είναι μια δεξιότητα που θα τους είναι απαραίτητη αργότερα στη ζωή και την καριέρα τους.

Ευχαριστούμε τα παιδιά για τις ωραίες παρουσιάσεις καθώς και τις καθηγήτριες για την καθοδήγηση. Επίσης ευχαριστούμε τους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και απόλαυσαν το έργο των παιδιών τους. 

View the embedded image gallery online at:
http://www.kosmos-net.gr/ta-nea-mas#sigProId3c8b9cf038

Congratulations

congratulations20Συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά στους σπουδαστές μας, που παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω Covid, κατάφεραν ΟΛΟΙ να πετύχουν στις εξετάσεις των ξενόγλωσσων πτυχίων ΤΟIEC ECCE ECPE CPE

Ενημέρωση

infoΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ Κ.Ξ.Γ. ΚΟΣΜΟΣ

???? Η τελευταία ενημέρωση είναι η εξής: Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) 16838, ΦΕΚ Β 783-10/3/2020, κλείνουν υποχρεωτικά τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών από 11/3 έως 24/3.

???? Οι φορείς των εξετάσεων μας διαβεβαιώνουν οτι οι δηλώσεις για τα πτυχία καθώς και οι προγραμματισμένες εξετάσεις γλωσσομάθειας θα πάρουν όλες παράταση, για να μπορέσουν πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες αναπληρώσεις. Δυστυχώς δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, όταν όμως μάθουμε κάτι θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

???? Τα τμήματα της  B2 Lower έως C2 Proficiency των Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών σε συνεννόηση με την εκάστοτε καθηγήτριά τους θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά επιπρόσθετες εργασίες για το σπίτι και ιδέες επανάληψης. Κάποια Τέστ και Past Papers θα διορθώνονται online με την δημιουργία διαφόρων group, όπου είναι εφικτό.

???? Οι μαθητές των τμημάτων A' Junior μέχρι D' Class καλούνται να κάνουν επανάληψη τα μέχρι τώρα διδαχθέντα κεφάλαια των βιβλίων μας ώστε να είναι έτοιμοι για κάποιες επαναληπτικές δραστηριότητες μόλις ανοίξουμε ξανά (λέξεις και γραμματική).

???? Δημιουργήσαμε λίστα με ιδέες εξάσκησης της ήδη γνωστής ύλης στο σπίτι, ενδιαφέροντα βίντεο και άλλες δραστηριότητες για γονείς και παιδιά αυτές τις ημέρες, την οποία μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

???? Όσες ώρες χαθούν θα αναπληρωθούν, μόλις έχουμε την επίσημη άδεια επανεκκίνησης των μαθημάτων μας, κατόπιν συνεννόησης ή θα δοθεί παράταση στο σχολικό έτος. Με τη συνέπεια που μας διακρίνει χρόνια τώρα, θα βεβαιωθούμε ότι όλα τα αναγκαία μαθήματα θα έχουν γίνει πριν τις επίσημες εξετάσεις και τη σωστή ολοκλήρωση κάθε τάξης.

???? Για ενημερώσεις παρακαλούμε να τσεκάρετε συχνά την σελίδα μας στο internet, www.kosmos-net.gr ή το facebook page μας.

???? Όλοι μας πρέπει να παραμείνουμε μέσα και να μη συνωστιζόμαστε αν θέλουμε να έχει κάποιο αποτέλεσμα το κλείσιμο των σχολείων. Δεν είναι περίοδος διακοπών αυτή που διανύουμε, αλλά ώρα για επανάληψη και προετοιμασία για τις εξετάσεις και άλλες σχολικές υποχρεώσεις που αναπόφευκτα έρχονται.

 

 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

 

Για τις τάξεις Junior και το KOSMOS baby club: 

Διδακτικα παιχνίδια:
https://www.gamestolearnenglish.com/

https://www.eslgamesplus.com/

https://learnenglishkids.britishcouncil.org/fun-games

Παιχνίδια με την αλφαβήτα:
https://learnenglishkids.britishcouncil.org/category/topics/alphabet
https://www.education.com/games/alphabet/

Παιχνίδια λέξεων:
http://www.wordgametime.com/grade/kindergarten

Παιχνίδια της Disney:
http://disneyjunior.disney.com.au/games

Τραγούδια για τα παιδιά
https://www.youtube.com/user/SuperSimpleSongs


Για τις Senior τάξεις:

Παιχνίδια λέξεων: 
http://www.wordgametime.com/grade/all-ages 

Εύκολα βίντεο με ασκήσεις κατανόησης
http://learnenglish.britishcouncil.org/starting-out

Τραγούδια για τα παιδιά
https://www.youtube.com/user/SuperSimpleSongs

Κείμενα με ηχητική απόδοση για μεγαλύτερους μαθητές
http://www.hau.gr/?i=learning.el.podcasts-in-english

Βίντεο με ωραία απόδοση γραμματικών κανόνων http://learnenglishteens.britishcouncil.org/grammar

Βίντεο για επανάληψη/ μάθηση λεξιλογίου
http://learnenglishteens.britishcouncil.org/vocabulary

Ενδιαφέροντα κείμενα για ανάγνωση
https://www.nationalgeographic.org/education/resource-library

Διάλογοι και παραδείγματα με συχνές εκφράσεις και ιδιωματισμούς https://basicenglishspeaking.com

Κάθε λογής άσκηση, βίντεο και ιστορία για μικρότερους μαθητές https://learnenglishkids.britishcouncil.org

Κείμενα προσαρμοσμένα για μαθητές διαφόρων επιπέδων https://learnenglishteens.britishcouncil.org/study-break/graded-reading

Learn English with Cambridge: βίντεο με επεξηγήσεις φράσεων και γραμματικής
https://www.youtube.com/channel/UC9-5oT15dxc81MI-pUui3Ww

Διαβάστε τις ειδήσεις παγκοσμίως διαλέγοντας γλωσσικό επίπεδο
https://www.newsinlevels.com

Γνωστά παραμύθια με όμορφη απόδοση σε βίντεο στα Αγγλικά
https://www.youtube.com/playlist?list=PLxc3aXYiyRbCs_-t7LTcMYONDxRtcbp6R

Surprise link: 10 εικονικές περιηγήσεις σε μουσεία του κόσμου

Για μεγαλύτερα επίπεδα:

Free Rice Vocabulary Game

British Council: Advanced Vocabulary

Spotify podcasts: Stuff you should know

CNN 10

Voice of America: Learning English

The Guardian

The Life Scientific Podcasts

BBC Radio 4

Scientific American

TED videos

Σε περίπτωση που έχετε κάποια απορία ή θέλετε περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να καλέσετε την διεύθυνση των Κ.Ξ.Γ. ΚΟΣΜΟΣ Κ. Εβίτα Γρίβα στο 6980402977.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

STAY IN. STAY SAFE.STAY POSITIVE.

Οδηγίες για το νέο κορωναϊό

coronaΓενικά προληπτικά μέτρα για το σπίτι και τους κοινοχρήστους χώρους

Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς αναπνευστικών ιών περιλαμβάνουν οδηγίες ατομικής υγιεινής και καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.

- Οδηγίες ατομικής υγιεινής: Παραμονή κατ'οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού

- Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.

- Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

- Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

- Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.

- Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα. Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20'',πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χαρτοπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

- Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα να βρίσκεται κοντά στην έξοδο της αίθουσας διδασκαλίας και να χρησιμοποιείται υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού της τάξης.

Οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης:

Συστηματικός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων. Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, συχνός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες κλπ) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό) ή αλκοολούχο αντισηπτικό. Οι εργασίες καθαρισμού να γίνονται με χρήση γαντιών και στολή εργασίας και τα γάντια, μετά τη χρήση τους, να απορρίπτονται. Η χρήση γαντιών μιας χρήσης δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση το πλύσιμο των χεριών.

Επισημαίνεται ότι οι παρούσες οδηγίες έχουν συνταχθεί με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα και ενδέχεται να τροποποιηθούν, καθώς εξελίσσεται η επιδημία.

Τελετή Απονομής Πτυχίων 2019

grad19057ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ KOSMOS ΕΧΟΥΝ 100% ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ !!!

Η καθιερωμένη τελετή της απονομής των Πτυχίων πραγματοποιήθηκε στο χώρο μας την Τετάρτη 4/12 με τη παρουσία των γονέων, μαθητών και καθηγητριών. Ευχόμαστε στους μαθητές μας οι επιτυχίες τους στην απόκτηση αναγνωρισμένων Ξενόγλωσσων πτυχίων να ανοίξει δρόμους για τη βελτίωση της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.

View the embedded image gallery online at:
http://www.kosmos-net.gr/ta-nea-mas#sigProId78b9e9a0d8