Τελευταία Νέα

Οδηγίες – εξοπλισμός για την τηλεεκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,

Καλωσορίζουμε και πάλι τους μαθητές μας στις τάξεις τους. Ελπίδα όλων μας είναι η νέα σχολική χρονιά να εξελιχθεί ομαλά με υγεία, ασφάλεια και πρόοδο. Ακόμη όμως και σε περίπτωση που αποφασιστεί από την κυβέρνηση το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, σας διαβεβαιώνουμε ότι με βάση την  εμπειρία του παρελθόντος θα λειτουργήσουμε άμεσα και θα προσφέρουμε στα παιδιά ένα πλήρες εμπεριστατωμένο μάθημα μέσω τηλεεκπαίδευσης.

Για να λειτουργήσουμε σωστά, όμως, σε περίπτωση lock down χρειαζόμαστε και τη δική σας συμβολή.

 Παρακαλούμε να φροντίσετε από τώρα για μια καλή σύνδεση στο Ίντερνετ και να διαθέτετε τον εξής εξοπλισμό.

  • Έναν αξιόπιστο υπολογιστή η λάπτοπ. Το κινητό τηλέφωνο αποτελεί λύση ανάγκης
  • Ακουστικά, Κάμερα, Μικρόφωνο
  • Η σύνδεση με το Ίντερνετ να γίνει με καλώδιο και όχι ασύρματα για καλύτερη ποιότητα
  • Η κάμερα να παραμένει ανοιχτή για να υπάρχει επαφή με την τάξη

Στη διάρκεια του μαθήματος πρέπει οι μαθητές να βρίσκονται σε έναν απομονωμένο και ήσυχο χώρο, χωρίς την  παρουσία άλλων προσώπων για την καλύτερη προσήλωσή τους στο μάθημα.

Παρακαλούμε να φροντίζετε ώστε τα παιδιά να είναι στο σπίτι και έτοιμα με τα βιβλία τους 5 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος  για την αποφυγή καθυστερήσεων. Το μάθημα θα αρχίζει πάντα στην ώρα του.

Οι προκαθορισμένες μέρες και ώρες του προγράμματος στο δια ζώσης μάθημα θα ισχύουν και για την τηλεεκπαίδευση και η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. 

Είναι απαραίτητο τα παιδιά να μελετούν και να κάνουν κανονικά τις εργασίες που αναθέτει η καθηγήτρια όπως ισχύει και στην τάξη. Θα δοθούν στα παιδιά οι σχετικές οδηγίες.

Επίσης θα ισχύει η πλατφόρμα για επιπλέον ασκήσεις και εξάσκηση μετά από σχετικές διευκρινίσεις .

Για οποιαδήποτε πληροφορία διαδικαστικού χαρακτήρα, παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τη  Γραμματεία.  Επίσης διευκρινίζουμε και σας υπενθυμίζουμε ότι το ποσόν των διδάκτρων έχει υπολογιστεί με βάση το σύνολο των ωρών που υλοποιούνται ολόκληρη τη σχολική χρονιά, έχοντας αφαιρέσει τις αργίες (γιορτές, Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ), και το ποσόν αυτό έχει μοιραστεί σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, για τη δική σας εξυπηρέτηση. Άρα δεν πληρώνετε μήνα αλλά δόση.

Με τις καλύτερες ευχές για μια covid-free σχολική χρονιά, σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας και τη συνεργασία σας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΕΒΙΤΑ ΓΡΙΒΑ